top of page

DFC3 boekt forse overwinning op GSC/ODS

Om 14:30 was de aftrap tegen GSC/ODS, onze eerste wedstrijd zonder het zonnetje. Voor deze wedstrijd werd een matige opkomst verwacht, maar daar aangekomen bleek dat we over 16 man beschikten.

De eerste minuten van de wedstrijd waren voor ODS met een snelle uitbraak, maar gelukkig wist Steven het doel leeg te houden. Niet veel later was het wel raak. Na een rommelige situatie en een lichte overtreding van GSC/ODS liet de scheidsrechter doorspelen, waar optimaal van werd geprofiteerd door GSC/ODS met een droog schot in de hoek 1-0.

Nu was het onze beurt, dankzij effectief druk zetten kon DFC een terugspeelbal onderscheppen en werd direct de vrije man in de 16 aangespeeld. Robin liet op zijn beurt de keeper kansloos door de bal netjes hoog binnen te schieten. Direct volgde flink protest van GSC/ODS voor buitenspel, maar gelukkig liet de scheidsrechter zich niet beïnvloeden: 1-1.

Na de gelijkmaker volgde een fase waarin DFC de tegenstander goed onder druk zette, helaas zonder resultaat. Wel wist GSC/ODS onder deze druk een keer uit te breken waarna de spits van GSC/ODS zich theatraal na licht contactliet vallen en werd hij beloond met een vrije trap voor z’n prachtige optreden. Vrije trap werd direct op goal geschoten, maar uiteraard stond onze keeper Steven klaar om de bal uit de linker bovenhoek weg te tikken. Ondanks deze uitbraak veranderde het spelbeeld niet echt, DFC bleef de bovenliggende partij met veel druk zetten en af en toe een doelpoging.

20 minuten onderweg met de stand 1-1, maar de voorsprong voor DFC liet niet lang op zich wachten. Diverse pogingen gingen hier nog aan vooraf zoals een schot van Robbie net 10m naast, Maurice met een aardig schot vanaf 20m en Robbie nog een keer met een schot op de paal na een zeer mooi uitgespeelde aanval. Gelukkig is de voorsprong dan toch eindelijk daar, met een mooie schijnbeweging zette Robin z’n tegenstander op t verkeerde been pass op Robbie die de 1-2 snoeihard binnenschoot!!!

27ste minuut prachtig tikki takki voetbal vanuit achteren opgezet door Conan met een mooie pass op Maarten en waarschijnlijk kwam de 1-3 hieruit (anders heb ik hem gemist!) Niet veel later volgde weer een mooie steekpass van Conan (of was het toch Patrick?) op Maarten die erg rustig bleef en op z’n gemakje een hoek uitkoos 1-4.

Het laatste gedeelte van de 1ste helft had GSC/ODS ook nog wat kansjes en bleek dat de scheidsrechter zowaar over fluitje beschikte toen hij alsnog buitenspel affloot van GSC/ODS net nadat het gevaar was geweken. In de laatste minuten nog 2 grote kansen voor DFC met een kopbal van Marco helaas in de handen van de keeper en een schot van Robin na een elegante slalom van Robbie door het middenveld.

Tijdens de rust was de stemming uiteraard erg goed, met een voorsprong smaakt de thee toch net iets lekkerder. Naast alle standaard cliché uitspraken werd ook nog even het tactisch ‘dichtstaan’ van Robbie besproken en Maurice gewisseld voor Mario.

Begin 2de werd GSC/ODS iets gevaarlijker met een schot net naast en mede door het attent uitkomen van Steven kon een tegentreffer voor DFC worden voorkomen. In de 50e minuut krijgt GSC/ODS haar laatste grote kans van de wedstrijd met een prachtige halve omhaal die maar rakelings naast ging.

In de 55e kwam de bal bij Willem via een inworp van Rob, na goed doorzetten weet hij vanaf de linkerflank de bal in de 16 te spelen waar Conan al slidend het net weet te vinden. Prachtige goal 1-5. Niet lang hierna weet ook Mario z’n doelpuntje mee te pakken door de bal na een scrimmage droog in de rechterhoek te schieten met z’n chocolade been (volgens insiders) 1-6.

Na 60 minuten besluiten Danny en Marco ook even wat galleryplay te laten zien met een prachtig 1-2tje jammer genoeg zonder goal. De 1-7 volgt kort daarop met een aanval via Danny en Conan met een steekpass op Willem die de volgende goal binnen trapt!

Rond de 62e minuut komt Ferdy ook nog even kijken, zeer waarschijnlijk om de rentree van Patrick mee te maken, maar eerst wordt Conan nog even voor Maurice gewisseld. Er dreigt nog een uitbraak van GSC/ODS, maar Tomas kalmeert de gemoederen door goed opruimwerk en roept de groep even tot de orde.

Er volgt een clutch voor de goal van GSC/ODS waarin de keeper van GSC/ODS de bal klem weet te pakken, toch weet Robin de bal los te wrikken en alsnog te scoren. De goal wordt afgekeurd waarop Robin, waarschijnlijk toe aan wat rust, besluit iets te roepen waardoor hij van de scheidsrechter een paar minuten langs de kant mag plaatsnemen.

Het moment is daar Patrick begint warm te lopen, aan alles en iedereen is te merken dat hier iets groots staat te gebeuren.

Er volgen nog diverse grote kansen uit o.a. een vrije trap van Robin en een mooie combinatie tussen Maarten en Maurice op Willem via de linkerflank met een balletje breed op Robbie die helaas het net net niet kan vinden.

Patrick maakt dan eindelijk z’n rentree na maanden van blessureherstel en het publiek gaat helemaal los!!! Zeer waarschijnlijk voelde DFC zich hierdoor verplicht nog een goaltje te maken als eerbetoon. In de laatste minuten weet Maarten op het middenveld de bal te heroveren, via Willem komt de bal bij Robin. 1 op 1 met de keeper maar jammer genoeg weet de keeper te redden, gelukkig staat Danny klaar om in de rebound alsnog binnen te tikken!