top of page

DFC3 verslaat koploper Rijsoord en neemt de leiding over.

Zoals de titel al doet vermoeden was dit niet zomaar een wedstrijd op een regenachtige zaterdagmiddag. Nee, voor de mannen van DFC was het een ware topper met slechts 2 punten achterstand op Rijsoord. Na 11 wedstrijden was het dé kans om de koppositie in de competitie te veroveren.

Waar lang gedacht werd dat de wedstrijd vanwege extreme weersomstandigheden afgelast zou worden, bleek niets minder waar. Om 16:15 uur begon de wedstrijd gewoon keurig op tijd op een mooi kunstgrasveld, een ondergrond waar wij wel aan gewend zijn na vele uren trainingswerk er op te hebben verricht. Met een reservebank om van te dromen (Conan, Tomas (beiden herstellende van een buikgriepje) en Marco) begonnen we aan de wedstrijd. Al snel was te zien dat het hier om een topper in de reserve 5de klasse ging want beiden teams zullen niet misstaan in een 1ste klasse.

Het tempo was moordend en het spel speelde zich vooral af op het middenveld. Beide teams hadden de verdediging goed neergezet waardoor er voor de toeschouwers weinig te beleven was. Met een paar kleine kansjes aan beiden kanten liep de pot uit op een waar schaakspel. Vlak voor het het rustsignaal zette een dubieuze beslissing van de scheidsrechter die een ingooi aan Rijsoord gaf tot een furieuze reactie van Maarten van Dalen ($$@#$$!!! En twee duimen in de lucht) waardoor hij er met een gele kaart 10 minuten af moest.

In de rust gaf Opa, onze trainert, aan erg trots te zijn op het vertoonde spel, maar gezien het feit dat we de eerst 10 minuten met 10 man moesten starten wisselde hij alvast Ralph voor Conan, en na 10 minuten zal Tomas Maarten vervangen. Vanwege het ondertal zakken we de eerste 10 minuten van de tweede helft wat verder in en gaan we op de counter spelen.

Waar de taken door een fantastisch spelende achterhoede bestaande uit Maarten Janssen en Mario Ghidini duidelijk werden verdeeld konden we goed stand houden. Door goed doorzetten van Hafez kregen we een vrije trap op de helft van Rijsoord, Willem wist hier wel raad mee en legde bal met uiterste precisie op het hoofd van Maurice, Hoppaa 0-1!!! Rijsoord was direct van slag door de kracht van DFC, niet veel later (nog steeds met 10 man) was een goede uittrap van Steef aanleiding voor Hafez en Robin om flink druk te zetten op de verdediging. Laatstgenoemde kreeg de bal uiteindelijk mee en ronde bekwaam af, Hoppaa 0-2!

Ondertussen kwam Tomas als 11de man het veld in en wisten we niet veel later door goed positiespel een corner af te dwingen. Deze corner goed genomen door Marco werd teruggebracht door Conan en met een geweldige lichaamsbeweging afgerond door Robin Hoppa, 0-3!! De laatste 25 minuten was het Rijsoord die het spel mocht maken, maar met de fantastische achterhoede en keeper kwamen we eigenlijk nooit in gevaar. Rijsoord maakte nog de 1-3 vanuit een verdwaald afstandsschot, maar dat was er een voor de statistieken.

Al die trainingen beginnen ondertussen hun vruchten af te werpen en met nog 10 finales te gaan staan we nu met 1 punt los bovenaan. Volhouden mannen!!!